Tisztelt leendő partnereink!

Szeretnénk tájékoztatni az információ védelem jelen állapotáról és a technikai megoldások jelentőségeiről.

A mai világban mindenkinek lehetnek, és gyakran vannak is titkai. A gazdasági életben ez különösen érvényes. Ezek a titkok felhasználása kétség kívül komoly előnyhöz juttathatja a versenytársakat.

Az üzleti információk megszerzésének természetesen megvannak az elfogadott játékszabályai,   azonban nem mindenki tartja tiszteletben.

Képzett szakembereink felismerték a technika fejlődésével járó hírszerzési veszélyeket: már nem elég a rutin, a tapasztalat, és néha már a legfejlettebb rádiófrekvenciás pásztázó is kevés. Új megoldásra, új eszközre volt szükség a felderítés biztonságának növelése céljából.

A megoldás: az eddig alkalmazott felderítő eszközök támogatása – speciális, ultra érzékeny hő kamerával. Ennek magyarázata, hogy, bár a lehallgató eszközök mérete napjainkban minimálisra csökkent, az általuk kibocsátott hő továbbra is árulkodik jelenlétükről.

Győződjön meg a cégvezetők irodáinak „tisztaságáról”!

A lehallgató eszközöket, ismertebb nevükön poloskákat, egykor kizárólag nagyhatalmú nemzetbiztonsági szervezetek használtak ellenségeik titkainak kikémlelésére. Az elmúlt évtizedekben azonban ezek az apró, de rendkívül hatékony felderítő eszközök minden korábbinál olcsóbbak lettek és gyakorlatilag bárki könnyen beszerezheti őket Egy megbízható védelmet nyújtó berendezés az üzleti környezet számára, pillanatok alatt beazonosítja a legkifinomultabb lehallgató berendezéseket is. Észleli a hang és videó adóberendezések jelentősebb típusait, rádiófrekvenciás, és infravörös tartományokban.

A poloskák kis méretüknek köszönhetően gyakorlatilag bárhol könnyen és észrevehetetlenül üzembe helyezhetők: tárgyalótermek asztalai alá, kapcsolókba, konnektorokba, dísztárgyakba, lambériák mögé, a listát vég nélkül sorolhatnánk

                                                                   .

Bár észrevehetetlenek, működésük során jeleket bocsátanak ki, melyek a megfelelő berendezésekkel bemérhetők.

A bizalmas tárgyalások előtt egy rádiófrekvenciás felderítés mellett szükség van vizuális ellenőrzésre is.  Ezen műveletek professzionális elvégzéséhez a  kiváló kereső-berendezésével képes nehezen hozzáférhető helyeken megbúvó tárgyakat is megtalálni.

 

 Olyan konspirált berendezések és eszközök felderítését, melyek vizuális módon közvetlenül nem érzékelhetők – pl: tapéta mögött, elektronikai eszközökben elhelyezett rejtett mikrofonok, egy speciális eszköz segítségével képes akár kikapcsolt vagy inaktív állapotban lévő lehallgató berendezések detektálására is.

Tervezés

Ha a környezete megfigyelés alatt áll, akkor a lehallgató tisztában lehet az Ön gyanakvásával. A felderítést végző teamek ritkán találnak lehallgató berendezéseket, viszont gyakran találnak bizonyítékokat arra, hogy technikai eszközök jelen voltak. Ha a lehallgatónak tudomása van egy elkövetkező technikai ellenőrzésről, akkor a keresőcsapat valószínűleg nem fog egyetlen poloskát se találni, viszont a lehallgatás tovább folytatódhat.

A lehallgató eszközök felderítése különféle ok miatt fulladhatnak kudarcba:

  • A lehallgató tudomást szerez a pásztázásról.
  • A pásztázást egy olyan telefonon beszélik meg, amelyben poloska van.
  • A pásztázás ideje a vállalat egyik naptárára van kitűzve.
  • A lehallgató észreveszi a team érkezését.
  • A  munkaidő után történik, viszont a lehallgató berendezés csak munkaidőben aktív.
  • Az értekezlet előtt végeznek pásztázást, de valaki egy testre szerelhető poloskát vagy magnót visel az értekezleten.

 Megrendelő

A megrendelő a pásztázást ne a cél épületben vagy egy ottani telefonon keresztül beszélje meg. Egy elkövetkező pásztázásról a lehető legkevesebb embert szabad csak értesíteni. Egy professzionális pásztázás tervezésénél a vállalkozóval a cél területen kívüli telefonon keresztül kell kapcsolatba lépni. és korlátjairól. Továbbá a belső lehallgatás veszélye jelentősen csökken, ha a személyzet tudja, hogy rendszeresen végeznek ellenőrzéseket. Ezen kívül a szervezeteknek minden héten legalább egyszer és minden fontos értekezlet előtt és után mini-pásztázásokat kell végezniük.

A pásztázás ideje

Ha lehetséges, a pásztázást a konferenciatermekben és a testületi irodákban munkaidőben kell elvégezni, amikor valószínűbb, hogy a poloskák aktívak. Az olyan irodákban és helyiségekben, amelyek minden alkalmazott számára hozzáférhetők, ajánlott az esti órákban vagy hétvégén végezni a pásztázást. A pásztázást a pásztázó csapat megkeresését követően a lehető leghamarabb el kell végezni, így minimális annak az esélye, hogy a személyzet tudomást szerez a tervezett pásztázásról.
 

A környezet előkészítése

Tekintettel arra, hogy a piacon megtalálható eszközöket távolról is lehet már irányítani, egy kitalált, de hihetőnek tűnő értekezlet lefolytatása ösztönözheti a lehallgatót, hogy aktiválja az összes berendezést. Ha az értekezlet nagyon fontosnak van kikiáltva külső vezetők részvételével, a lehallgató még növelheti is a megfigyelés szintjét.

Minden irodai berendezést (kávéfőzőket, számítógépeket, lámpákat, fénymásolókat, faxokat, stb.) be kell kapcsolni, hogy minden potenciális poloska aktív legyen. Ha a pásztázás normál munkaidő alatt történik, akkor a pásztázó személyzetnek úgy kell megjelennie, mint egy alkalmazottnak, vagy üzletembernek. A pásztázó berendezés hatékonyabb, ha könnyen hordozható és álcázva van.

A fenyegetés típusának megértése

Előzetesen meg kell próbálni meghatározni, hogy a fenyegetés belső vagy külső. A belső fenyegetés gyakoribb, de általában kevésbé kifinomult. A külső fenyegetés általában belső segítségen alapul, az eszközök elhelyezéséhez és a vállalati információk eltulajdonításához. Szintén meg kell tudni a fenyegetés célját és a bizalmas információ értékét.

A fenyegetés típusának megértése további segítséget, támpontot adhat a lehallgató berendezések típusára és kifinomultságára vonatkozóan.


 Mi megtaláljuk,amit keresünk!

Elérhetőségeinken állunk rendelkezésükre! 

 

 

 

A honlap a LIFE-GUARD Kft tulajdona és innen bármely nemü kép vagy adatrész engedély nélküli felhasználását a törvény bünteti.